Telefon: +36 1 400-3060

Termék kategóriák

Kosár: 0 tétel
 x 

A bevásárlókosár üres!

Összesen 0 Ft
Borsmentalev__l__4f8c26e8c768a.jpgBorsmentalev__l__4f8c26e8c768a.jpg
New

Borsmentalevél 50gr.

Fogyasztói ár: 175 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab

Cikkszám: 5149060610011

Ezt az aromás illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják emésztési zavarok, megfázás és feifájás ellen.

Ezt az aromás illatú gyógynövényt már évszázadok óta használják emésztési zavarok, megfázás és feifájás ellen. A mai orvostudomány főleg az emésztőrendszer megnyugtatására, emésztési zavarok, irritábilis bél szind­róma és egyéb panaszok megszüntetésére alkalmazza.

A világon szinte mindenütt termesztik a borsmentát a konyhaművészet­ben és agyógyászatban betöltött szerepe miatt. A fodormenta és a vízi menta természetes hibridjeként megjelenő borsmentának a mentákra jellemző hasábos szára, lándzsa alakú, sötétzöld vagy lilás levelei és lila virágai vannak.

Gyógyászati célra a növény leveles szárát kell begyűjte­ni, közvetlenül a virágzás előtt. A borsmenta aktív hatóanyagának, a több mint 40 különféle vegyületből álló aromás illóolajának köszönhe­ti gyógyító értékét. A legjelentősebbek közé tartozik a mentol (az illóolaj 35-50%-a). amenton (15-30%) és amentil-acetát (3-10%). Gyógyásza­ti célra a borsmentaolajat a növény föld feletti részeinek vízgőz-desztil­lációjával nyerik.

Általánosan javallt:

gyomorégés. émelygés, emésztési zavarok enyhítésére

diverticulitis és az irritábilis bél szindróma tüneteinek megszüntetésére

epekövek oldására

leheletfrissítésre

izomfájdalmak enyhítésére

Esetleges mellékhatásai: A borsmenta levelei, még ha hosszú időn keresztül alkalmazza is őket,általában nem okoznak mellékhatásokat. Ritkán előfordulhat bőrirritáció vagy gyomorégés a borsmentaolaj-kapszulák szedésénél. Allergiás bőrki­ütések léphetnek fel a borsmenta-illóolaj helyi alkalmazásakor. Ha e tü­netek valamelyikét tapasztalja magán, hagyja abba a borsmentakezelést és próbáljon ki más eljárást.

Figyelmeztetés! Mivel a borsmentaolaj lazítja a gyomor-bélrendszer falát, ezért súlyosbíthatja a rekeszizomsérv tüneteit. Az 5 év alatti kisgyermekek, illetve csecsemők mellkasára és orrlyukába ne tegyen borsmenta-olajat, mivel fulladást válthat ki. Epekő okozta fájdalom esetén csak orvosi felügyelet mellett alkalmazzuk! Terhesség alatt kerülje a borsmenta nagy mennyiségben való fogyasztását.

Mobil menü