Csal__n_lev__l_4_4f7aab6eda69b.jpgCsal__n_lev__l_4_4f7aab6eda69b.jpg

Csalán levél 40gr.

Fogyasztói ár: 110 Ft
Ár / COM_VIRTUEMART_UNIT_SYMBOL_darab

Cikkszám: 5149060610196

A csalán gyógyhatásáról már az időszámításunk előtti harmadik évszázadban is tudtak, amikor is a kígyómarás mérgének eltávolítására használták.

A csalán gyógyhatásáról már az időszámításunk előtti harmadik évszázadban is tudtak, amikor is a kígyómarás mérgének eltávolítására használták. Napjainkban számos kutatás bizonyította, hogy remekül alkalmazható húgyúti fertőzések, allergia vagy éppen premenstruációs szindróma ellen.

Kevesen tudják, hogy a csípős növény nem csupán fájdalomcsillapító hatású, hanem remek immunerősítő is. Nagy mennyiségben tartalmaz olyan fontos ásványi anyagokat, mint a vas és a szelén. Megtalálhatóak benne a karotinok is, melyek antioxidáns hatásuk mellett immunserkentők is. Végül a csalánban egy nagy adag C-vitamin is van. Különböző kapszulák formájában is szedhető, de még jobb, ha teaként fogyasztják.

A csalán még nem túl elterjedt, de bevált ellenszere az allergiás nátha tüneteinek. A gyógynövényben ugyanis megtalálható egy kvercetin nevű flavonoid, mely gátolja az allergiás szervezetben az allergénre adott reakcióként termelődő hisztamint.
Az állapot súlyosságától függően az ajánlott kezelés naponta háromszor 250 milligramm csalánkészítmény.

Vizelethajtó hatása számos egészségügyi probléma ellen hatásos lehet. Húgyúti fertőzések esetén fokozza a vizelet kiválasztást, ami segít, hogy azzal együtt a nem kívánt kórokozók is kiürüljenek a szervezetből. Felfázás ellen naponta egy csésze csalántea csodát tehet. Amellett, hogy enyhíti a betegség tüneteit, megtisztítja a szervezetet, ezzel gyorsítva a gyógyulási folyamatot.

Ha valaki hajlamos vagy a vese- vagy hólyagkő kialakulására, akkor ajánlott  a tea rendszeres fogyasztása. Így még idejében kiürülhet a homok, ami később komoly problémákat okozna.

A csalánból készült teát nemcsak belsőleg lehet fogyasztani, használható borogatásként is. A népi gyógyászatban már régóta alkalmazzák az ízületi gyulladásokkal járó, lüktető fájdalom enyhítésére. Különösen hatásos lehet, ha a problémát köszvény okozza, de mindenféle reumás betegség kezelésére használható. Ráadásul még a vénás fájdalmak vagy sérülés okozta duzzanatok esetén is javulás érhető el.